English

[ Intro ] [ Ontwikkeling ] [ Onderwijs ] [ Jaarrekeningen ] [ Projecten ] [ Medisch Fonds ] [ Contact ] [ Doneren ]

[ Nieuwsbrieven 2015—2020 ]

Intro

De stichting Nepal Sammaan is opgericht in oktober 2008 en heeft als doel gelden in te zamelen voor het ondersteunen van projecten in Nepal die gericht zijn op het uitbannen van kinderarbeid in de directe omgeving van die projecten. De naam van de Stichting betekent 'Nepal Respect'.

De initiatiefneemster, Annette Donker, woonde enige jaren in Nepal en heeft zich voldoende georiënteerd om het belang van hulp, met respect voor tradities en sociale verhoudingen te kunnen inschatten.

Door het aanbieden van kleuteronderwijs ECD (Early Childhood Development) wordt voorkomen dat jonge kinderen in een arbeidsproces terecht komen van waaruit niet of nauwelijks te ontsnappen valt.

De Stichting Nepal Sammaan richt zich op de bouw van o.a. kleuterschooltjes in het besef dat opleiding de enige weg is om uiteindelijk kinderarbeid en armoede te bestrijden:

https://www.unity.nu/Artikelen/leiden/leidse-bouwt-schooltjes-in-nepal

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van de projecten en graag de Nieuwsbrief wilt ontvangen, zend dan uw gegevens aan Annette Donker mail: anna@box.nl